Дома> Производи> Цевки за центрифугирање> Центрифуга за тест цевка> Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју

Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју

Get Latest Price
Начин на плаќање:T/T,Paypal,L/C
Инкотерм:FOB,CFR,CIF,EXW,FCA,CPT,CIP
Мин. Со цел:100 Bag/Bags
Транспорт:Ocean,Land,Air
Порт:Shanghai Port,nanjing port,ningbo port
Атрибути на производо...

Модел бр.YCT-15-T

БрендYongyue или прилагодено

гарантен период3 години

Поддршка за прилагодувањеОЕМ, ОДМ

место на потеклоКина

ClassificationOther

CertificationCsa, Pcoc

ClassificationCentrifuge Tubes

Brand NameYong Yue

MaterialPP,PC,PE,PA,PS,PF,CAB

ApplicationLaboratory,chemical,home

CapScew Cap

BottomSelf-standing

CertificateCE ISO9001 ISO13485

SterileGamma Sterile

DeliveryExpress/Sea/Air

ColorTransparent

Пакување и испорака
Продажни единици : Bag/Bags
Тип на пакет : 500 парчиња/торба, 10Bags/картон
Пример за слика :
Преземи :
10мл цевки за центрифуга
15мл цевки за центрифуга
Опис на производот

Центрифуга тест цевка е сад со тубуларен примерок кој може да биде опремен со запечатен капак или жлезда. Ја користи технологијата за центрифуга за да генерира силна центрифугална сила кога предметот се ротира со голема брзина, така што суспендираните честички во ротирачкото тело се населуваат или лебдат нагоре, така што одредени честички се концентрирани или одделени од други честички.


Yong Yue Medical произведува цевки за центрифуга не само од пластика, туку и од стакло. Ние исто така произведуваме лабораториска опрема за употреба со центрифуга на цевки. Според различните потреби на клиентите, можеме да избереме различни пластични материјали за производство, вклучувајќи PP, PC, PS и други суровини. Според големината, тие се поделени на 0,5 ml, 1,5 ml, 2ml, 5ml, 10ml, 15ml, 50ml и така натаму, со цевки за центрифуга од 15 ml и 5 ml цевки за центрифуга се најчесто. во цевки со тркалезно и дното, како и во цевките за завртки и цевките за затка. Цевките за центрифугирање со капачиња за завртки имаат пофини скали, додека оние со капачиња за стопер имаат само една вкупна ознака за капацитет.


Микроцентрифугалната цевка која најчесто се користи во лабораторијата се изработени од пластика и стакло. Во принцип, пластичните цевки почесто се користат затоа што цевките за центрифугирање на стакло не можат да се користат кај голема брзина или ултрацентрифуги. Пластични центрифуги цевки се исто така изработени од PP (полипропилен), компјутер (поликарбонат), PE (полиетилен) и други материјали. Различните материјали на пластични цевки за центрифуга се прикажани подолу.



Предностите на пластичните цевки за центрифуга се дека тие се транспарентни или проucирни, имаат мала цврстина и можат да бидат перфорирани за да се отстранат градиентите. Недостаток е што е лесно да се деформира, има лоша отпорност на корозија на органски растворувачи и има краток животен век.


Пластичните цевки за центрифуга можат да бидат опремени со капачиња од цевки за да се спречи истекување на примерокот, особено кога се користат за радиоактивни или силни корозивни примероци, многу е важно да се спречи истекување на примерокот; Капаците на цевките исто така имаат функција да спречат истекување на примерокот. Востанете и поддржувајте ја цевката за центрифуга за да се спречи деформација на цевката за центрифуга. При изборот на оваа точка, исто така треба да обрнете внимание на тоа дали капакот на цевката е тесна, и дали може да биде цврсто затворена за време на тестот за да се избегне истекување на вода кога е превртено.


Избор на материјал


1.ПП (полипропилен): проucирен, има добра хемиска и температурна стабилност, но станува кршлива на ниски температури, така не центрифугирајте под 4 ° C.

2.PC (поликарбонат): Добра транспарентност, висока цврстина, стерилизација на висока температура, но не и отпорна на некои органски растворувачи како што се силна киселина и алкална и алкохол. Главно се користи за ултра-брза центрифугирање над 50.000 вртежи во минута.

3.pe (полиетилен): непроирен. Не реагира со ацетон, оцетна киселина, хлороводородна киселина, итн. Тој е релативно стабилен и има тенденција да омекне на високи температури.

4.PA (полиамид): Овој материјал е полимер на PP и PE, проucирен, многу стабилен хемиски, но не и отпорен на високи температури.

5.PS (полистирен): Транспарентен, тврд, стабилен на повеќето водни раствори, но ќе биде кородиран од разни органски материи, главно користени за центрифугирање со мала брзина, генерално за еднократна употреба.


6.pf (полифлуор): проucирен и може да се користи на ниска температура. Кога експерименталното опкружување е -100 ° C -140 ° C, може да се користат центрифугални цевки направени од овој материјал.

7.CAB (целулоза бутил ацетат): Транспарентен, може да се користи за да се утврди градиентот на разредени киселини, бази, соли, алкохоли и сахароза.

Повеќе детали


Product name
Volume
Code
Packing
0.5ML Centrifuge tube Transparent
0.5ML
YCT-0.5-T
1500PCS/bag,10bags/carton,15000pcs/carton
1.5ML Centrifuge tube Transparent
1.5ML
YCT-1.5-T
500PCS/bag,10bags/carton,5000pcs/carton
2ML Centrifuge tube Transparent
2ML
YCT-2-T
500PCS/bag,12bags/carton,6000pcs/carton
5ML Centrifuge tube Transparent
5ML
YCT-5-T
300PCS/bag,10bags/carton,3000pcs/carton
10ML Centrifuge tube Transparent
10ML
YCT-10-T
100PCS/bag,30bags/carton,3000pcs/carton
15ML Centrifuge tube Transparent
15ML
YCT-15-T
25PCS/bag,20bags/carton,500pcs/carton
50ML Centrifuge tube Transparent
50ML
YCT-50-T
25PCS/bag,20bags/carton,500pcs/carton

Повеќе слики


Yong Yue Medical Lab Centrifuge Test Tube


Yong Yue Medical Lab Centrifuge Test Tube


Yong Yue Medical Lab Centrifuge Test Tube

Hotешки производи
Дома> Производи> Цевки за центрифугирање> Центрифуга за тест цевка> Центрифуга за центрифуга на центрифуга на Јонг Јју
Испрати Испраќам барање
*
*

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати